Fietsen langs de dender

 • S'abonner
 • Partager

Tal van pakhuizen kregen een andere bestemming en zijn vandaag bakens van een stad in volle groei. Fietsgids met vijf aansluitende fietsroutes tussen Dendermonde, Aalst, Ninove, Geraardsbergen en Ath, waar de Dender ontspringt.

Hier peddel je over een kasseihelling waar tal van wielrenners hun tanden al op stuk beten. In winkelwagen. David Samyn. Bekijk de Geraardsbergen fietsroute in detail. Alle horeca-adressen in de gids kregen een grondige update. Hier tooien de herinneringen aan een rijk industrieel verleden nog steeds de oevers van de Dender.

Het is te hopen dat je kuiten flink opgewarmd zijn. Fietsen langs de dender de stad staat niet stil! Zo is de Dendervallei Linkeroever een uitzonderlijk pareltje vol fauna en flora. Eigenzinnig Aalst Vooruit met de geit, vier Aalsterse deelgemeenten die in de geschiedenis verankerd zijn met de Abdij van Affligem - die je trouwens nog steeds kan bezoeken.

Nuttig deze fietsroute zeker ad fundum - je zal het je niet beklagen.

Nee, jij hebt liever iets om écht je tanden in te zetten.
 • Meer stops in de buurt. Nu je hier toch bent, kan je misschien even halt houden aan het gezellige Warandepark.
 • Jij komt je zetel niet uit voor een kort fietstochtje? Fiets door de geschiedenis van de steenbakkerijen.

Skip to main navigation. Vroeger was deze streek een economisch wonder, boordevol oude industrieën. Beleef alle verhalen van de oude Aalstenaars in geuren en kleuren. Bekijk de Ninove fietsroute in detail. Geraardsbergen fietsroute Neem afscheid van de prachtige steden en vlakke fietspaden van Scheldeland. Alle stops verbergen. Het zou een restant zijn van het zogenaamde Kolenwoud, een oerbos dat zich uitstrekte van Brabant tot Picardië.

 • Zie je daar het mooie dorp al opdoemen? Routebeschrijving Op zoek naar de plaats waar de Dender ontspringt, belanden we na een stevige klim via de hellingen van de Vlaamse Ardennen in Wallonie Picarde aan de andere kant van de taalgrens.
 • Onverharde weg.

Zien en doen onderweg Natuur en recreatie Fietsen langs de dender en erfgoed Varen! Nuttig deze fietsroute zeker ad fundum - binnenmuur isoleren zonder dampscherm zal het je niet beklagen. Kaart vergroten Op de kaart bekijken. Deze lus brengt je 45 kilometer ver langs de mooiste plekjes in de ruime omgeving rond Dendermonde? Afsluiten doe je in Caf Den Belleman in Ninove, waar ooit de Ninoofse belleman achter de toog stond.

Je rijdt dwars door fietsen langs de dender prachtige Gratiebossen en kan vogels spotten aan Berlare Broek. Je vindt hier dan ook voormalige brouwerij Van Roy n de Oktoberfeesten worden hier met de nodige schwung gevierd.

Fietsroute met een afstand van 52.7 km.

Fietsen langs forten. Heel wat groeven zijn intussen verlaten en overwoekerd met groen, maar de herinnering aan het industriële verleden leeft voort in de kleine paadjes, het volkshuis, de straatnamen… De patroonheilige van de stad, Saint-Roch, is dan ook de beschermheer van de steenhouwers.

De Keelman. Je dendert maar door Uitgerust en uitgekeken?

Stad van Louis-Paul Boon Na een deugddoende rit langs de oevers van de Dender kom je in Aalst, carnavalsstad bij uitstek. Bomen worden vlak boven de grond geknot om het hakhout makkelijker bereikbaar te maken. Waar jij natuurlijk je langeafstandsfietstocht langs de Dender afsluit in een fietsen langs de dender de plaatselijke cafeetjes.

Toegankelijk fietsen in Klein-Brabant. Vroeger huis te koop wilsele biddit deze streek een economisch wonder, boordevol oude industrien.

Een heerlijk denderend tochtje

Op bouwkundig vlak springt vooral de imposante Burbanttoren in het oog, terwijl de folklore van weleer doorleeft in de jaarlijkse Ducasse, een uitbundig volksfeest rond de reus Goliath en zijn vrouw, het paard Bayard en de vier andere stadsreuzen. Nu je hier toch armoire à chaussure trafic, kan je misschien even halt houden aan het gezellige Warandepark.

Ath fietsroute komt ook voor in.

Fietsen langs de Scheldedijk. Unit price EUR Format: 9, Product variation. Fiets-en wandelstops Uitkijkpunten Fiets-en voetveren Rustbanken. Deze route gratis downloaden. Gidsen en kaarten. Bekijk de Dender fietsroutes.

Meer inspiratie

Reken dan maar uit: als je de vijf lussen combineert, heb je maar liefst fietskilometers in de benen wanneer je weer thuis komt. Starten én aankomen doe je in Ninove. En zoals het onze sympathieke landgenoten betaamt, hebben ze hier een geweldig streepje natuur voorzien.

Home Toppers Fietsen langs de meanderende Dender.

Bekijk meer. Deze route gratis downloaden. Wat een mix oplevert van pittige klimmetjes en vlakke, rustieke jachtpaden!

 • Orvelle 04.11.2021 08:11

  Op die geweldige tochtjes op twee wielen kom je al even geweldige dorpjes, rivieren, hellingen en natuurgebieden tegen.

 • Caroline 05.11.2021 01:50

  Afsluiten doe je in Café Den Belleman in Ninove, waar ooit de Ninoofse belleman achter de toog stond.